La neuràlgia de Morton és una afectació del peu que provoca un dolor agut (sobtat) entremig dels metatarsians (els ossos que ocupen la part anterior del peu), davant d’una pressió directa en la regió i que després de la seva aparició aguda,  segueix fent mal en repòs i fins i tot durant la nit.  

Aquest dolor és produït per l’afectació del nervi Plantar en el seu pas per aquesta zona, tot i que típicament afecta al tercer i quart espais interdigitals per la seva disposició anatòmica. 

Les causes d’aquest són diverses així que caldrà fer un bon diagnòstic diferencial per saber si ens trobem davant d’aquest problema o altres possibles afectacions de la zona, com per exemple les metatarsàlgies. Algunes d’aquestes causes poden ser els dits en garra, treballs perllongats en posicions de puntetes o l’ús de talons alts o altres calçats que comprimeixin entre ells els dits del peu.  

El tractament conservador d’aquesta patologia passa primordialment pel treball de les disfuncions mecàniques que la provoquen, el treball de la musculatura afectada, exercicis d’estirament i auto-estirament i si fos oportú, una derivació per a fer un tractament amb suports plantars per part d’un equip de podologia.  

Si l’afectació del nervi no és excessiva, l’evolució del tractament acostuma a ser molt positiva però caldrà mantenir durant un temps un control i treball actiu per part del pacient a casa per evitar la repetició dels símptomes, així com aplicar sempre les correccions en el calçat i la higiene postural precises.